محشى فلفل ألوان |
لو عندك عزومة و هتعملي محشي جدديها بمحشي الفلفل الملون
وقت التحضير : 20 دقيقة
وقت الطهي : 30 دقيقة
الوقت الكلى : 50 دقيقة
عدد الاشخاص 6
الادوات المستخدمه
طاسة
حلة
معلقة
سكينة حامية
المقادير
12 x عدد فلفل أخضر حلو (و أصفر و أحمر)
2 x عدد طماطم (مفرومة)
2 x كوب مرق اللحم
2 x معلقة كبيرة زيت زيتون
1 ½ x كوب ماء
1 ½ x كوب أرز عادى
1 x عدد بصلة مفرومة
1 x معلقة صغيرة فلفل أحمر مطحون (حار)
1 x معلقة صغيرة كزبرة خضراء
1 x عدد فص ثوم مهروس
1 x معلقة صغيرة نعناع
1 x معلقة صغيرة ملح (او حسب الرغبة)
1 x معلقة كبيرة بقدونس طازج (مفروم)
الخطوات
وقت التحضير : 20 دقيقة
وقت الطهي : 30 دقيقة
الوقت الكلى : 50 دقيقة
عدد الاشخاص 6
الادوات المستخدمه
طاسة
حلة
معلقة
سكينة حامية
المقادير
12 x عدد فلفل أخضر حلو (و أصفر و أحمر)
2 x عدد طماطم (مفرومة)
2 x كوب مرق اللحم
2 x معلقة كبيرة زيت زيتون
1 ½ x كوب ماء
1 ½ x كوب أرز عادى
1 x عدد بصلة مفرومة
1 x معلقة صغيرة فلفل أحمر مطحون (حار)
1 x معلقة صغيرة كزبرة خضراء
1 x عدد فص ثوم مهروس
1 x معلقة صغيرة نعناع
1 x معلقة صغيرة ملح (او حسب الرغبة)
1 x معلقة كبيرة بقدونس طازج (مفروم)
الخطوات
- فى حلة على النار هنضيف الزيت ونقلب فيه البصل والثوم لحد ما يدبلوا وبعدين نضيف الطماطم ونقلب كويس.
- هنضيف الأرز والخضار والتوابل والأعشاب ونقلب كويس.
- هنضيف نصف كوب من المرقة ونستمر فى التقليب, وهنضيف باقى المرقة بالتدريج لحد ما الأرز يستوى نصف تسوية وبعدين نرفعه من على النار.
- هنقطع رأس حبات الفلفل الملونة ونشيل منها البذور او اللب، وهنحشيها بخليط الأرز.
- فى حلة هنرص حبات الفلفل و نضيف ماء بحيث يغطى ثلاثة أرباع الفلفل.
- نرفع الحلة على نار متوسطة لمدة ربع ساعة لحد ما الأرز يستوى كويس وبكده يبقى جاهز للتقديم.. بالهنا والشفا.
محشي.كوم
0 تعليق على موضوع : محشى فلفل ألوان
الأبتساماتأخفاء الأبتسامات