بوريتو الدجاج |
ساندوتش شهي من المطبخ المكسيكي، وتقدم لراغبي عمل الدايت
وقت التحضير : 15 دقيقة
وقت الطهي : 15 دقيقة
الوقت الكلى : 30 دقيقة
عدد الاشخاص 4
الادوات المستخدمه
طاسة
معلقة خشب
وعاء زجاجي كبير
معلقة
جريل
المقادير
4 x عدد تورتيلا
2 x عدد فص ثوم مهروس
2 x عدد قرن فلفل حامى (هالابينو مفروم ناعم حسب الرغبة)
2 x معلقة كبيرة زيت عباد شمس
1 x عدد صدور دجاج مخلية (مشوى ومقطع)
1 x علبة زبادي
1 x رشة فلفل اسود مطحون
1 x رشة بودرة ثوم
1 x كوب خس (كابوتشا مقطع رفيع)
1 x رشة ملح
1 x رشة كمون
¼ x كوب جبنة موزريلا
¼ x كوب جبنة شيدر
الخطوات
- في مقلاة على النار نضع الزيت النباتي ونقلب البصل مع رشة ملح حتى يذبل.
- نضيف الثوم ورشة التوم ونقلب.
- في وعاء نضع قطع الدجاج والفلفل الهالابينو والزبادي والبصل والجبن الشيدر والجبن الموتزريلا والفلفل الأسود.
- نفرد كل رغيف ونوزع ربع كمية الخس وربع كمية خليط الدجاج ونلف البوريتو بطريقة الساندوتش العادية.
- نكرر نفس الخطوات مع بقية الخبز.
- ندهن سطح المشواة بمعلقة زيت نباتي ونشوي البوريتو على كل سطح حوالي دقيقتين ثم يقدم بالهنا والشفا.
ملاحظات
في حال تقديم البوريتو للأطفال، لا نضيف فلفل الهالابينو للوصفة
المصدر: محشي.كوم
في حال تقديم البوريتو للأطفال، لا نضيف فلفل الهالابينو للوصفة
المصدر: محشي.كوم
0 تعليق على موضوع : بوريتو الدجاج
الأبتساماتأخفاء الأبتسامات