دجاج بارميزان بصوص الطماطم |
أكلة لذيذة من المطبخ الإيطالي
وقت التحضير : 15 دقيقة
وقت الطهي : 30 دقيقة
الوقت الكلى : 45 دقيقة
عدد الاشخاص 6
الادوات المستخدمه
معلقة خشب
صينية بايركس
ملقاط طعام
طبق غويط
وعاء
طاسة كبيرة
المقادير
6 x عدد صدور دجاج مخلية
6 x شريحة جبنة جودة
3 x كوب بقسماط مطحون
2 x عدد بيضة
1 x معلقة كبيرة زيت ذرة
1 x كوب جبن بارميزان مبشور
1 x برطمان صلصة طماطم
1 x كوب ورشستر صوص
الخطوات
وقت التحضير : 15 دقيقة
وقت الطهي : 30 دقيقة
الوقت الكلى : 45 دقيقة
عدد الاشخاص 6
الادوات المستخدمه
معلقة خشب
صينية بايركس
ملقاط طعام
طبق غويط
وعاء
طاسة كبيرة
المقادير
6 x عدد صدور دجاج مخلية
6 x شريحة جبنة جودة
3 x كوب بقسماط مطحون
2 x عدد بيضة
1 x معلقة كبيرة زيت ذرة
1 x كوب جبن بارميزان مبشور
1 x برطمان صلصة طماطم
1 x كوب ورشستر صوص
الخطوات
- هنسخن الفرن على 190 درجة مئوية
- نضرب 2 بيضة في وعاء و نقلبهم جيدا
- في طبق تاني غويط نضيف البقسماط و عليه الجبنة البارميزان و نخلطهم جيدا
- ناخد صدور الدجاج قطعة قطعة و نغمسهم في البيض على الجانبين و بعدين نغمسهم في البقسماط على الجانبين برضه لحد ما يتغطي كويس بخليط البقسماط
- في طاسة كبيرة على النار هنضيف معلقة الزيت و نبدأ نحمر صدور الفراخ اللي هتحتاج من 8 لـ 10 دقائق لكل جانب علشان تستوي
- نضيف برطمان الصلصة في صنينة بايكرس و ندهن بيه الصينية بمعلقة خشب علشان يتوزع كويس
- دلوقتي هنضيف صدور الدجاج فوق صلصلة الطماطم و نضيف فوق كل صدر شريحة جبنة جودة
- ندخل الصينية الفرن لمدة 20 دقيقة أو لحد ما الجبنة تسيح. كده تمام..بالهنا و الشفا
المصدر: محشي.كوم
0 تعليق على موضوع : طريقة عمل دجاج بارميزان بصوص الطماطم
الأبتساماتأخفاء الأبتسامات