البطاطس البوريه باللحمة المفرومة |
هقولكم النهاردة طريقة شهية و لذيذة لعمل البطاطس البوريه باللحمة المفرومة و هي المفضلة لاسرتي
وقت التحضير : 10 دقائق
وقت الطهي : 20 دقيقة
الوقت الكلى : 30 دقيقة
عدد الاشخاص 4
الادوات المستخدمه
معلقة خشب
صينية بايركس
المقادير
2 x معلقة صغيرة صلصة طماطم
1 x كيلو بطاطس
1 x معلقة كبيرة زبدة
1 x عدد بيضة
1 x معلقة صغيرة فلفل اسود مطحون (او حسب الرغبة)
1 x معلقة صغيرة ملح (او حسب الرغبة)
½ x كيلو لحمة مفرومة (معصجة)
¼ x كيلو بسلة (و جزر مسلوق ومقطع مكعبات)
الخطوات
وقت التحضير : 10 دقائق
وقت الطهي : 20 دقيقة
الوقت الكلى : 30 دقيقة
عدد الاشخاص 4
الادوات المستخدمه
معلقة خشب
صينية بايركس
المقادير
2 x معلقة صغيرة صلصة طماطم
1 x كيلو بطاطس
1 x معلقة كبيرة زبدة
1 x عدد بيضة
1 x معلقة صغيرة فلفل اسود مطحون (او حسب الرغبة)
1 x معلقة صغيرة ملح (او حسب الرغبة)
½ x كيلو لحمة مفرومة (معصجة)
¼ x كيلو بسلة (و جزر مسلوق ومقطع مكعبات)
الخطوات
- في حلة مناسبة إسلقى البطاطس كويس مع القليل من الملح.
- قشرى البطاطس المسلوقة وإهرسيها جيداً ثم تبيلها بالملح والفلفل الأسود والقليل من الزبدة وأى توابل ترغبين فى إضافتها حسب رغبتكِ، ولكن إحذرى الإكثار من الملح، لأن اللحم المفروم المعصج به ما يكفى من الملح.
- أحضرى صينية الفرن وإدهنيها بالقليل من الزبدة ثم ضعى نصف كمية البطاطس المهروسة فى القاع.
- ضعى فوق البطاطس اللحم المفروم المعصج وقومى بتسويته جيداً، ثم البسلة والجزر المسلوق.
- أخيراً ضعى النصف الآخر من البطاطس المسلوقة.
- تخفق بيضة مع ملعقتين صلصة حمراء و نضعهم على الوجه حتى يحمر لون البطاطس بعد تمام النضج.
- قومى بإدخال الصينية الى الفرن لمدة ربع ساعة على درجة حرارة متوسطة وحتى 20 دقيقة أو حتى يحمر وجه البطاطس وتقدم ساخنة.
0 تعليق على موضوع : البطاطس البوريه باللحمة المفرومة
الأبتساماتأخفاء الأبتسامات