سهله وطعمها رائع
وقت التحضير : 10 دقائق | وقت الطهي : 20 دقيقة | الوقت الكلى : 30 دقيقة
عدد الاشخاص 4
الادوات المستخدمه
طاسة
معلقة خشب
حلة
وعاء زجاجي كبير
المقادير
2 x كوب أرز عادى
2 x كوب مرق الدجاج
1 x عدد قرنبيط (مقطع وردات صغيرة)
1 x عدد باذنجان اسود كبير (مقطع شرائح سميكة)
1 x عدد بصلة (مقطعة مكعبات)
1 x رشة ملح (أو حسب الرغبة)
1 x رشة بهارات
1 x رشة فلفل اسود مطحون (أو حسب الرغبة)
1 x عود قرفة
1 x عدد ورق لورا
1 x كوب زبيب
½ x كيلو صدور دجاج مخلية (مقطعة مكعبات)
طريقة التحضير
- ننقع القرنبيط في ماء بملح لمدة نصف ساعه حتي نتاكد من نضافته.
- في مقلاية علي النار نشوح شرائح الباذنجان علي الجانبين حتي تأخذ اللون البني.
- نكرر نفس الخطوه مع القرنبيط نشوحه حتي يأخذ اللون البني.
- نشوح صدور الدجاج ايضا ثم نضيف لها الملح والفلفل الاسود والبصله.
- في حلة عميقة نرص شرائح الباذنجان ثم القرنبيط ثم صدور الدجاج ثم الارز والمرقة وباقي البهارات.
- نتركها علي نار عالية 5 دقائق ثم نتركها علي نار هادئة حتي تمام السوي وتقلب وتقدم.
0 تعليق على موضوع : طريقة عمل مقلوبه القرنبيط والباذنجان
الأبتساماتأخفاء الأبتسامات