صينية سمك قاروس |
صينية سمك بالطاطس والخضراوات من المطبخ الشرقى
عدد الاشخاص 6
الادوات المستخدمه
صينية
المقادير
10 x عدد فص ثوم مهروس
4 x عدد عيدان كرفس (مقطع)
4 x عدد ليمونة (حلقات)
3 x عدد طماطم (حلقات)
3 x عدد بصلة (حلقات)
2 x عدد فلفل أخضر حلو (حلقات)
2 x كيلو سمك (قاروس)
1 x معلقة صغيرة ملح (أو حسب الرغبة)
1 x كيلو بطاطس (حلقات)
1 x معلقة صغيرة كمون
½ x معلقة صغيرة فلفل اسود مطحون (أو حسب الرغبة)
½ x كوب زيت عباد شمس
½ x كوب عصير ليمون
الخطوات
عدد الاشخاص 6
الادوات المستخدمه
صينية
المقادير
10 x عدد فص ثوم مهروس
4 x عدد عيدان كرفس (مقطع)
4 x عدد ليمونة (حلقات)
3 x عدد طماطم (حلقات)
3 x عدد بصلة (حلقات)
2 x عدد فلفل أخضر حلو (حلقات)
2 x كيلو سمك (قاروس)
1 x معلقة صغيرة ملح (أو حسب الرغبة)
1 x كيلو بطاطس (حلقات)
1 x معلقة صغيرة كمون
½ x معلقة صغيرة فلفل اسود مطحون (أو حسب الرغبة)
½ x كوب زيت عباد شمس
½ x كوب عصير ليمون
الخطوات
- تشق بطن السمك وتنظف جيدا ثم يغسل بالماء.
- يخلط الثوم والكمون والملح والفلفل.
- يتبل السمك بالثوم والكمون ونضع بداخلة حلقات الليمون ثم يوزع فوقة عصير الليمون.
- ترص البطاطس فى صينية مدهونة بالزيت ثم نضع السمك فوقها.
- ثم يرص حلقات الطماطم و الفلفل الأخضر والليمون والبصل.
- توضع الصينية فى الفرن عند درجة حرارة 180 لمدة 45 دقيقة أو لحين النضج.. تقدم مع أرز وسلطة.. بالهنا والشفا
0 تعليق على موضوع : صينية سمك قاروس
الأبتساماتأخفاء الأبتسامات