حلوى السفوف السوري الشهيرة
وقت التحضير : 10 دقائق
وقت الطهي : 30 دقيقة
الوقت الكلى : 40 دقيقة
عدد الاشخاص 10
الادوات المستخدمه
صينية
مضرب يد
وعاء
المقادير
50 x جرام لبن بودرة (أو ممكن تبديله بنص كوب لبن حليب)
3 x كوب زيت عباد شمس
2 x كوب سكر
2 x كوب ماء
1 x رشة ملح (ذرة ملح)
1 x كيس باكينج بودر
1 x كوب دقيق (عادي)
1 x كيلو دقيق (بسبوسة)
مقادير شراب بارد (شربات)
¾ x كوب سكر
½ x كوب ماء
الخطوات
وقت التحضير : 10 دقائق
وقت الطهي : 30 دقيقة
الوقت الكلى : 40 دقيقة
عدد الاشخاص 10
الادوات المستخدمه
صينية
مضرب يد
وعاء
المقادير
50 x جرام لبن بودرة (أو ممكن تبديله بنص كوب لبن حليب)
3 x كوب زيت عباد شمس
2 x كوب سكر
2 x كوب ماء
1 x رشة ملح (ذرة ملح)
1 x كيس باكينج بودر
1 x كوب دقيق (عادي)
1 x كيلو دقيق (بسبوسة)
مقادير شراب بارد (شربات)
¾ x كوب سكر
½ x كوب ماء
الخطوات
- بمضرب بيض هنضرب الماء مع السكر مع الزيت مع اللبن
- نضيف دقيق البسبوسة و الدقيق العادي و الباكين بودر و الملح و نستمر في ضربهم
- نضيف الخليط في صينية و ندخله الفرن 30 دقيقة على درجة حرارة 160
- بعد ما تخرج الصينية من الفرن تسقى بشراب بارد
- في كاسارولا هنضيف الماء و السكر و نسيبهم على نار لحد ما يغلوا
- و قبل ما يتحط على الحلوى لازم نسيبه يبرد
ملاحظات
يمكن إضافة حبات اللوز
يمكن إضافة حبات اللوز
0 تعليق على موضوع : طريقة عمل حلوى السفوف السوري بالصور
الأبتساماتأخفاء الأبتسامات