وقت التحضير : 30 دقيقة
وقت الطهي : 30 دقيقة
الوقت الكلى : 1 ساعة
عدد الاشخاص 4
الادوات المستخدمه
وعاء زجاجي كبير
طاسة غويطة
حلة
المقادير
4 x عدد كوسة (مقشرة ومقطعة)
4 x كيس إندومي (بدون التوابل)
3 x معلقة كبيرة صويا صوص
3 x عدد فص ثوم مهروس
2 x عدد مكعب مرقة دجاج
1 x معلقة صغيرة شطة
1 x كيلو جمبرى
1 x معلقة كبيرة خل
1 x معلقة كبيرة سكر
1 x معلقة صغيرة نشا
1 x عدد فلفل أخضر حلو (مقطع)
1 x معلقة كبيرة زيت زيتون
¾ x كوب جزر (مبشور)
½ x كوب ماء (دافئ)
½ x كوب بصل أخضر (مفروم)
½ x كوب عيدان كرفس (مقطع)
¼ x كوب لوز
¼ x كوب عصير برتقال
الخطوات
- يسخن الفرن علي ١٨٠ درجة مئوية.
- يقشر الجمبري و يغسل و يصفي.
- توضع المكرونة مع المرقة في وعاء عميق و يسكب عليها ماء مغلي حتي تتغطي تماما
- تترك ٥ دقائق حتي تنضج مع التقليب احيانا حتي تنضج تماما و تصفي جيدا.
- في وعاء اخر يخلط الجمبري مع الفلفل و الكوسة و باقي الخضروات
- يخلط الزيت مع خلطة التتبيلة و صوص الصويا و التوابل و البرتقال و النشا.
- تضاف الماء الدافئة بالتدريج مع التقليب.
- تخلط التتبيلة السابقة مع المكرونة و خليط الجمبري معا.
- يسكب الخليط فى صينية ويوضع فى الفرن مدة 30 دقيقة. تقدم ساخنة. بالهناو الشفا
0 تعليق على موضوع : طريقة عمل نودلز بالجمبري و الخضار
الأبتساماتأخفاء الأبتسامات