صينية سمك بالبطاطس والليمون |
وقت التحضير : 15 دقيقة
وقت الطهي : 45 دقيقة
الوقت الكلى : 1 ساعة
عدد الاشخاص 2
الادوات المستخدمه
صينية
مقص
المقادير
7 x عدد عيدان كرفس
4 x عدد ليمونة
3 x عدد طماطم (مقطعة شرائح)
2 x عدد سمكة كاملة
2 x معلقة كبيرة زيت عباد شمس
(أو حسب الرغبة)
2 x عدد بطاطس (مقطع حلقات أو قطع أو حسب الرغبة)
1 x معلقة صغيرة كمون
1 x عدد بصلة (مقطعة شرائح)
1 x معلقة صغيرة ملح (او حسب الرغبة)
1 x معلقة صغيرة شطة
الخطوات
الوقت الكلى : 1 ساعة
عدد الاشخاص 2
الادوات المستخدمه
صينية
مقص
المقادير
7 x عدد عيدان كرفس
4 x عدد ليمونة
3 x عدد طماطم (مقطعة شرائح)
2 x عدد سمكة كاملة
2 x معلقة كبيرة زيت عباد شمس
(أو حسب الرغبة)
2 x عدد بطاطس (مقطع حلقات أو قطع أو حسب الرغبة)
1 x معلقة صغيرة كمون
1 x عدد بصلة (مقطعة شرائح)
1 x معلقة صغيرة ملح (او حسب الرغبة)
1 x معلقة صغيرة شطة
الخطوات
- ضبط حرارة الفرن علي 180 درجة
- بتنضفي السمك او بتجبية متنضف (حسب الرغبة) ثم غسله جيدا بالماء واهم حاجة فتحتين من الضهر عشان تسويته
- عصر 2 عدد ليمون علي السمك بعد تنضيفه وغسله وفتحة وضعية جانبا
- غسل الايدي جيدااااا ضعي الطماطم في اناء غويط ثم ضعي عليه الملح والكمون والشطة والثوم والبصل والبقدونس
- اخلطيهم بايدك جيداا حتي يصبح الخليط قابل لحشو السمك
- افتحي السمك واحشية ثم حشو فتحتين الضهر ثم ضعي السمك كاملا في الخليط
- افتحي السمك واحشية ثم حشو فتحتين الضهر ثم ضعي السمك كاملا في الخليط
- ضعي السمك ثم اعصري عدد 2 ليمون ثم قطعي الليمون شرائح بعد عصره وانثريه عالسمك
- ضعي البطاطس المقطعة دوائر علي السمك ثم ضعيها في الفرن حتي تمام النضج وبالهنا والشفا
0 تعليق على موضوع : طريقة عمل صينية سمك بالبطاطس والليمون
الأبتساماتأخفاء الأبتسامات