كفتة الحاتى المشوية |
احسن طريقه للكفته زى المحلات
وقت التحضير : 30 دقيقة
وقت الطهي : 15 دقيقة
الوقت الكلى : 45 دقيقة
عدد الاشخاص 6
الادوات المستخدمه
ورق فويل
وعاء زجاجي كبير
ورق بلاستيك
عيدان خشب
المقادير
2 x عدد رغيف عيش فينو (منقوع فى نص كوب لبن)
1 x معلقة صغيرة ملح (أو حسب الرغبة)
1 x رشة جنزبيل
1 x رشة قرفة
1 x كوب بقدونس طازج
1 x كيلو لحمة مفرومة
1 x معلقة كبيرة زبدة
1 x رشة بهارات لحمة
1 x عدد بصلة مفرومة (ناعم)
1 x رشة سماق
1 x رشة بودرة ثوم
1 x معلقة صغيرة فلفل اسود مطحون (أو حسب الرغبة)
الخطوات
- هنتبل اللحمه بالبهارات ونقلبهم جيدا ونعصر الفينو و نضيفه على اللحمه.
- ثم نضيف البقدونس ومعلقة الزبد ونخلطهم جيدا ثم تغطى وتترك فى الثلاجة مدة لا تقل عن ساعة.
- ثم نصبع الكفته على اسياخ الشيش ونجيب فحم نولعه على البوتجاز ونحطه بعد كده على ورقه فويل تحت شبكه الفرن ونرص الاسياخ على الشبكه وندهنها بمايه البصل.
- تترك حتى يحمر لونها وتفوح رائحتها ثم تغرف فى طبق مفروش بالبقدونس مع سلطة الطحينة بالهنا والشفا.
محشي.كوم
0 تعليق على موضوع : كفتة الحاتى المشوية
الأبتساماتأخفاء الأبتسامات