ساندوتش ستيك بالجبنة |
أكلة من المطبخ الأمريكي سهلة التحضير
وقت التحضير : 10 دقائق
وقت الطهي : 20 دقيقة
الوقت الكلى : 30 دقيقة
عدد الاشخاص 2
الادوات المستخدمه
طاسة
معلقة خشب
سكينة حامية
ورق بلاستيك
صينية
وعاء زجاجي صغير
المقادير
2 x عدد فص ثوم
1 x معلقة صغيرة زعتر
1 x كوب مايونيز
1 x معلقة كبيرة زيت زيتون
1 x كوب جبنة موزريلا (مبشورة)
½ x كيلو لحم فلتو
الخطوات
- هنبدأ بتقطيع الفلفل الأخضر لشرائح صغيرة
- نقطّع البصل حلقات
- نقطّع اللحمة لقطع رفيعة
- في وعاء زجاجي هنضيف كوب المايونيز و عليه فصين الثوم المفرومين و نقلبهم كويس و بعدين نلف الوعاء بورق بلاستيك و نسيبه في الثلاجة لحد ما يجي وقت استخدامه - كل ما يقعد وقت أطول في الثلاجة بيكون أحسن
- في طاسة على النار هنضيف معلقة زيت الزيتون و نخلّيه على نار متوسطة
- دلوقتي هنضيف شرايح اللحمة على الطاسة و نقلبها
- أول ما يبقى لون اللحمة بني خفيف (فاتح) نضيف شرايح الفلفل الأخضر و حلقات البصل و نقلّبهم
- هنرّش عليهم الملح و الفلفل حسب الرغبة
- نقلبهم محتويات الطاسة لحد ما الخضار يبقى طريّ و بعدين شيل الطاسة من على النار
- بالسكينة نفتح ارغفة العيش الفينو للاخر بحيث يبقوا مفتوحين 180 درجة
- نحمص ارغفة العيش في الفرن على درجة حرارة 500 درجة مئوية
- بعد ما نطلع العيش من الفرن نجيب وعاء المايونيز من الثلاجة و نتبتدي ندهن الفينو من الناحيتين
- من الطاسة هنوزع اللحمة و الخضار على ارغفة العيش و هنحط فوقيهم جبنة الموزريلا المبشورة - نوزع كل الكوباية علي الـ4 ساندويتشات
- نرش فوقيهم الزعتر المجفف
- دلوقتي هنرجعهم الفرن تاني بسخونيته - بدون تشغيله - لحد ما الجبنة تسيح على الساندوتش
ملاحظات
احسن نتيجة هانوصلها في الطعم لو سبنا المايونيز في الثلاجة لثاني يوم
0 تعليق على موضوع : طريقة عمل ساندوتش ستيك بالجبنة (فيليه)
الأبتساماتأخفاء الأبتسامات